Thursday, 2 May 2013

Tempat baru. Cerita Baru. Baru betul.

okay la, asalamualaikum. salam sejahtera salam satu msia. haha
Aku time nih mmg tgh happy la skang nih. Aku dh masuk UM. So far, so good. Everything seems nice and okay. Aku rase dh lme jgak la kan xmenulis kat sni. rase nyer mcm 3 bulan je kan sejak dari post yg lepas.

Tpi apa2 pun, aku mmg enjoy dok kat sni. Aku stay kat KK11(KUAZ). Klu nk banding ngan kolej lain xtaw la. Tpi apa yg aku dpt kat sni. Sumernyer best belaka Kawan2 baru, Pengalaman baru. Terlalu byk sgt bende leh belajar kt sni. Sni bukannya tempat akademik saje. Soft skil, cara nk handle program. mmg best. Klu btol2 nk aktif mmg xlarat. Xmenang tgn nk join sumer project.

mcm yg aku ckap tadi, dok sni mmg best. Byk aktiviti kat kolej leh join. Roomate pun best+gempak. ade certain subjects tu mmg best la.. seblom nih kat uitm, aku un ade gakwat video. tpi mase presentation tu mcm xmenjadi pun. So, sekarang aku dh mula belajar step by step. Byk jer bende yg kiter leh belajar kat sni. Kebanyakkannyer, bende yg xleh dpt dlm kelas sebagai contoh, cara nk handle program. Aku un ade gak belajar cara nk edit video. Skang aku tgh pakai corel videostudio. Mungkin ade mase anty, aku nk try plak pakai sony vegas. haha,